ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський виступив на врученні премії “Золотий глобус”: третьої світової війни не буде

Боротьба України проти вторгнення Росії символізує “боротьбу за право нових поколінь дізнаватися про війну лише з фільмів”.

Зеленський виступив на врученні премії “Золотий глобус”: третьої світової війни не буде
Фото: Пресслужба Офісу президента України

Під час 80-ї церемонії вручення американської кінонагороди "Золотий глобус" у Лос-Анджелесі президент України Володимир Зеленський виступив з відеозаявою.

Про це пише The Hill.

Зеленського представив актор Шон Пенн, який неодноразово відвідував Україну після початку війни.

Зеленський підкреслив, що премія зародилася у 1943 році – під час Другої світової війни, і додав, що боротьба України проти вторгнення Росії символізує “боротьбу за право нових поколінь дізнаватися про війну лише з фільмів”. Він зазначив, що, зараз, у 2023, війна в Україні ще не закінчилась, але ситуація змінюється, і вже зрозуміло, хто в ній переможе. 

"Попереду битви, попереду сльози. Але я вже точно можу сказати, хто був найкращим минулого року. Ви. Вільні люди вільного світу. Які об’єдналися довкола підтримки вільного українського народу. У нашій спільній боротьбі. За свободу, демократію, за право жити, кохати, народжувати, незалежно від того, хто ти. Незалежно від того, звідки ти. Незалежно від того, з ким ти. За право майбутніх поколінь знати про війну лише з кіно", – наголосив президент.

Він додав, що Перша світова війна забрала мільйони життів. Друга світова війна забрала десятки мільйонів із них. 

"Третьої світової війни не буде. Це не трилогія”, – сказав Зеленський, пообіцявши, що Україна “зупинить російську агресію” за допомогою вільного світу.

“Ми зробимо це разом із усім вільним світом, і я сподіваюся, що всі ви будете з нами у день нашої перемоги”, – сказав Зеленський.

Нагадаємо, минулого місяця президент України здійснив безпрецедентний візит до Білого дому, це поїздка за межі України стала першою з початку війни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram