ГоловнаСуспільствоВійна

Ще півроку тому було важко уявити, що Україна отримає Patriot, - Бєлєсков

Єдиний козир, який залишився в Росії, — це ракетний терор проти інфраструктури.

Ще півроку тому було важко уявити, що Україна отримає Patriot, - Бєлєсков
Фото: EPA/UPG

Створення протиракетної оборони та посилення ППО є одним із ключових завдань України у її війні з російськими агресорами.

Про це заявив в інтерв'ю LB.ua головний консультант Національного інституту стратегічних досліджень, старший аналітик фонду "Повернись живим" Микола Бєлєсков.

"Ми зараз у тому стані, коли посилення протиповітряної і взагалі створення протиракетної оборони є одним із ключових завдань, тому що фактично єдиний козир, який залишився в Росії в рукавах, — це ракетний терор, який вони ефективно використовують, націлившись на нашу енергетичну інфраструктуру. Тому посилення нашої ППО і ПРО є ключовим завданням", - сказав Бєлєсков.

Він нагадав, що навіть півроку тому було важко уявити, що Україна отримає зенітно-ракетний комплекс «Patriot».

"Ми вже бачили посилення сучасними західними системами типу IRIS-T і NASAMS. ЗРК «Patriot», які є зенітно-ракетним комплексом середнього радіуса дії, в тому числі з функціоналом ПРО, — це наступний рівень. І дуже важливо, що рішення про таке постачання відбулося раніше, ніж, наприклад, Росія отримала, можливо, балістичні ракети з Ірану, які не можуть перехоплювати системи, що є в нашому розпорядженні. Тому це дуже і дуже важливий крок", - додав експерт. 

Нагадаємо, що уряд Німеччини схвалив передачу Україні батареї ППО Patriot. Таким чином Німеччина приєднується до Сполучених Штатів Америки, які раніше повідомили про надання України ППО Patriot.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram