ГоловнаСуспільствоВійна

Ми задоволені рішенням Байдена передати Україні систему Patriot, – Пелосі

Вона назвала привілеєм вітати президента України Володимира Зеленського у стінах Капітолію.

Фото: ЕРА/UPG

Спікерка Палати представників США Ненсі Пелосі назвала привілеєм вітати президента України Володимира Зеленського у стінах Капітолію.

“Ми говорили про те, як кілька місяців тому приймали у храмі демократії першу леді України”, – зазначила Пелосі під час спільної з очільником українців пресконференції.

Вона підкреслила, що Олена Зеленська донесла до американців потребу України у ще більшій кількості зброї, гуманітарної та економічної допомоги.

“І сьогодні ми вітаємо хороброго і сміливого президента Зеленського, аби похвалити не лише його, але й сміливий, згуртований народ України за те, що вони роблять для захисту демократії. За 10 місяців після вторгнення ви, пане президенте, та українці, зустріли жорстокість Путіна з сильною волею”, – сказала Пелосі.

Спікерка додала, що хоче аплодувати планам президента Джо Байдена надати Україні систему Patriot та іншу зброю.

“Ми дуже задоволені рішенням президента і рішучістю здійснити це. Я віддаю вам належне за те, що ви (Зеленський, – ред.) чітко пояснили наскільки це потрібно (Україні, - ред.)”, – сказала Пелосі.

Нагадаємо, батарея Patriot і боєприпаси до неї входять до нового пакету безпекової допомоги від США.

Президент Володимир Зеленський заявив, що після того, як США передадуть України системи ППО Patriot, Україна запросить їх знову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram