ГоловнаСуспільствоВійна

Головне за ніч. Неділя, 18 грудня

Відбиті атаки противника на Донбасі, ворожий обстріл Дніпропетровщини, представники України на Євробаченні-2023 в Ліверпулі.

Головне за ніч. Неділя, 18 грудня

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул спростував інформацію про п’ятого загиблого внаслідок ворожої ракетної атаки 16 грудня.

“Кількість жертв ракетного удару окупантів по Кривому Рогу складає 4 загиблих, троє з яких загинули на місці, а один учора помер у лікарні, та 13 поранених”, – написав Вілкул у Телеграмі.

Інформація місцевих ЗМІ про ще одного померлого в лікарні не відповідає дійсності, зазначив голова ВА міста. “Можливо, вони мали на увазі вчорашні дані. Вічна пам'ять загиблим. Вічні прокляття – окупантам. За кожен злочин на них чекає розплата”, – додав він.

Врятувати з-під завалів вдалося 6 людей: трьох дорослих і трьох дітей. У рятувальних роботах брали участь понад 100 фахівців: рятувальники, гірничорятувальний загін, кінологи, патрульні поліцейські, працівники комунальних служб.

Генеральний штаб Збройних сил України повідомляє, що минулої доби підрозділи Сил оборони відбили атаки російських окупантів у районах понад п’ятнадцяти населених пунктів. Серед них – Стельмахівка і Серебрянське лісництво Луганської області та Верхньокам’янське, Виїмка, Веселе, Бахмут, Кліщіївка, Опитне, Первомайське, Невельське і Красногорівка на Донеччині.

Українські підрозділи ракетних військ і артилерії за минулу добу уразили вісім районів зосередження особового складу, два пункти управління та чотири склади боєприпасів російських окупантів.

Противник завдав пʼятьох ракетних, а також здійснив 42 обстріли з реактивних систем залпового вогню. Загроза авіаційних та ракетних ударів зберігається на всій території України.

Більше про оперативну обстановку станом на ранок 18 грудня – у нашій новині.

Цієї ночі російська армія пʼять разів обстрілювала Дніпропетровську область. Під ворожим вогнем перебували три громади Нікопольського району.

У Нікополі постраждав 59-річний чоловік. Медики надали йому допомогу, він лікуватиметься удома, повідомив голова Дніпропетровської ОВА Валентин Резніченко.

У місті понівечені кілька приватних будинків, господарські споруди та гімназія.

Російський міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що приїхав на територію України, де дислокуються окупанти. Згідно з заявою міністерства, він нібито "облетів на вертольоті передові позиції" та заслухав доповіді своїх командувачів.

На опублікованому відео Шойгу лізе у військовий вертоліт, дивиться на розкладені на столі папери і у вікно на вириті окопи.

Попереднє повідомлення про приїзд Шойгу на окуповану частину України було в червні, тоді росіяни заявляли, що він проінспектував окупаційне угруповання військ і пороздавав нагороди.

Україну на пісенному конкурсі Євробачення-2023 в Ліверпулі представить гурт TVORCHI.

До фіналу українського відбору вийшло десять музичних гуртів та виконавців.

За спільними оцінками глядачів та журі, до трійки найкращих потрапили TVORCHI, Jerry Heil та KRUTЬ.

Музикантів з перемогою привітав міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко. "Ми були свідками чудового фіналу національного конкурсу. Вкотре переконались, що наша країна - творча, креативна, талановита, незламна. Навіть під час війни організація і проведення заходу та виступи учасників були на найвищому рівні. Символічно – фінал відбувся в метро", – сказав Ткаченко.

Міністр додав, що вперше українці, користуючись передовими технологіями, голосували за кандидата-фаворита онлайн, в застосунку Дія. 50% рішення було за глядачами в Дії, інші 50% – за жюрі в залі. У онлайн-голосуванні за TVORCHI проголосувало більше 166 тисяч людей.

Найповніша картина сьогоднішнього дня обов’язково буде на нашому сайті.

Тримаймося і наближаємо Перемогу!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram