ГоловнаСуспільствоВійна

Росіяни для підняття "бойового духу" створили творчі бригади зі співаками і циркачами, але це навряд допоможе, – МО Британії

Низький моральний стан окупантів повʼязаний з високими втратами, низькою оплатою та браком боєприпасів. 

Росіяни для підняття "бойового духу" створили творчі бригади зі співаками і циркачами, але це навряд допоможе, – МО Британії
Ілюстративне фото
Фото: змі окупнатів

Російське міністерство оборони 14 грудня оголосило про створення так званих творчих бригад, які мають піднімати бойових дух окупантів. 

До двох цих бригад мають увійти оперні співаки, актори і циркачі. Про це йдеться у повідомленні Міноборони Великої Британії. 

"Військова музика та організовані розваги для розгорнутих військ мають давню історію в багатьох арміях, але в Росії вони тісно переплетені з радянською концепцією ідеологічної політичної освіти", – зазначили в британському міністерстві. 

Там додали, що крихкий моральний дух майже напевно продовжує залишатися значною вразливістю для більшості російських сил. Однак занепокоєння солдатів зосереджено на дуже високому рівні втрат, поганому керівництві, проблемах з оплатою праці, браку обладнання та боєприпасів, а також відсутності ясності щодо цілей війни. Зусилля творчих бригад навряд чи суттєво знімуть ці побоювання.

Нагадаємо, в жовтні Стратком ЗСУ повідомляв, що російські військові командири практикують відкупи за можливість перебувати подалі від передової на війні в Україні. 

Якщо військовослужбовець не хоче перебувати на першій лінії фронту, він має заплатити, та його відвезуть у тил.

Низький моральний дух, за повідомленнями розвідок, спостерігається і в мобілізованих росіян. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram