ГоловнаСуспільствоВійна

Повідомлено про підозру колаборанту, який зайняв посаду "голови адміністрації Володарського району «ДНР»", – Офіс генпрокурора

Він виконував функції представника вищого керівного складу псевдооргану влади на території смт Нікольське Маріупольського району.

Повідомлено про підозру колаборанту, який зайняв посаду "голови адміністрації Володарського району «ДНР»", – Офіс генпрокурора
Ілюстративне фото
Фото: ДСНС

За процесуального керівництва прокурорів Офісу генерального прокурора повідомлено про підозру громадянину України, який перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області добровільно зайняв посаду першого заступника голови у незаконно створеному органі влади – "Адміністрації Володарського району «ДНР»", що є частиною окупаційної адміністрації РФ.

Про це повідомляє Офіс генпрокурора.

"За даними слідства, підозрюваний на псевдопосаді діяв в інтересах ворога, виконуючи функції представника вищого керівного складу псевдооргану влади на території смт. Нікольське Маріупольського району Донецької області", – йдеться у повідомленні.

Йому інкримінують вчинення колабораційної діяльності (ч. 2 ст. 28, ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Нагадаємо, СБУ повідомила про підозру організаторам псевдореферендуму на окупованих територіях Донеччини та Луганщини. Ці особи відігравали ключові ролі в організації та проведенні фейкового плебісциту на Сході України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram