ГоловнаСуспільствоВійна

Росія продовжує спроби просунутись у районі Бахмута, захисники активізувалися на північному сході, – Міноборони Великої Британії

Важкі бої тривають і в Херсонській області. 

Росія продовжує спроби просунутись у районі Бахмута, захисники активізувалися на північному сході, – Міноборони Великої Британії
Фото: EPA/UPG

Останніми днями Україна активізувала наступальні операції на північному сході. 

Підрозділи повільно просуваються принаймні на двох напрямках – на схід від лінії річок Оскіл і Сіверський Донець, йдеться у звіті Міністерства розвідки Великої Британії, оприлюдненому в твіттері. 

"Росія встановлює більш суттєву оборону, ніж раніше, ймовірно, тому, що українське просування зараз стосується Луганської області", – йдеться у повідомленні. 

Важкі бої також продовжуються в Херсонській області, де російська армія на правому березі Дніпра залишається вразливою. 

"Росія продовжує свої жорсткі спроби просунутися в районі Бахмута на Донбасі, навіть стикаючись із сильним тиском на північному та південному флангах. Ймовірно, це пов’язано з політичним тиском, оскільки Росія використовує сили, які інакше могли б посилити інші фланги", – зазначили британські військові. 

Нагадаємо, за вчора оборонці ліквідували 400 окупантів. Найбільших втрат противник зазнав на Краматорському та Донецькому напрямках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram