ГоловнаСуспільствоВійна

Проросійський "референдум" забезпечуватиме організація "Донецька республіка", російські "експерти" і "добровольці", – СБУ

До приєднання окупованих територій до РФ населення готують понад 1 тис. "активістів".

Проросійський "референдум" забезпечуватиме організація "Донецька республіка", російські "експерти" і "добровольці", – СБУ
Фото: СБУ

СБУ викрила плани РФ щодо псевдореферендуму з приєднання окупованих регіонів України.

Про це повідомляє українська спецслужба у Telegram.

Як свідчить масив інформації, зібраний співробітниками СБУ, для проведення так званого волевиявлення ворог планує використати проросійську організацію "Донецька республіка".

Раніше вона діяла лише на захоплених з 2014 року територіях Донецької області, але зараз її географію розширяють. Відповідно, ворог планує і зміну назви. Найбільш ймовірний варіант, який оберуть окупанти – "Большая Россия".

За інформацією СБУ, у складі цього утворення уже активно діє понад 1 000 "активістів", які щодня проводять зустрічі з населенням тимчасово окупованих територій. Серед них – агітатори, блогери та "дружинники", які співпрацюють з окупантами.

"Кремлівські куратори планують задіяти підконтрольні медіа-ресурси, щоб охопити своєю пропагандою понад 50 млн глядачів з Росії та сходу України", – додають у повідомленні.

Крім того, загарбники планують перекинути до регіону більше 1 тис. російських "експертів" і "добровольців".

Раніше повідомлялось, що за словами депутата Херсонської облради Сергія Хланя, на Херсонщині підготовки до псевдореферендуму не спостерігається.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram