ГоловнаСуспільствоВійна

​Львівщина і Волинь посилюють оборону на випадок вторгнення з Білорусі

Безпекова ситуація у Львівській області – контрольована, але загроза ракетних ударів зберігається по всій країні.

​Львівщина і Волинь посилюють оборону на випадок вторгнення з Білорусі
Начальник Львівської ОВА Андрій Годик
Фото: Анна Стешенко

З 24 лютого на Львівщині було збито 24 крилаті ракети. Посилюється координація з сусідніми областями та оборонні рубежі для відсічі ворога зі сторони Білорусі.

Про це на брифінгу повідомив начальник Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик, передає кореспондент LB.

“Безпекова ситуація на Львівщині є цілком контрольованою. Водночас в теперішніх умовах, враховуючи загрозу ракетних ударів, жодного безпечного на 100% місця на території України наразі немає”, – заявив він.

За його словами, військовослужбовці ПВК “Захід” з 24 лютого збили 24 крилаті ракети на території Львівської області. Також 11 безпілотних літальних апаратів. Остання ракета збита вже в червні.

“Щодо відсічі можливого нападу зі сторони Республіки Білорусь, то ми налагоджуємо взаємодію з нашими сусідніми областями. Зокрема, це стосується координації дій з Волинською областю у випадку можливих подій. Третє питання – це наша підготовка додаткових оборонних та інженерних споруд”, – зазначив Годик.

Він наголосив, що протидиверсійні заходи в області були посилені ще до 24 лютого.

“Ця робота велася ще з початку поточного року… Управлінням СБУ Львівської області з 24 лютого по теперішній час здійснено перевірку понад 8 тис. громадян та 340 були предметом додаткової та поглибленої перевірки нашими службами. За результатами цих перевірок розпочато 40 кримінальних проваджень, в межах яких 16 особам оголошені підозри у вчиненні основ національної безпеки. 9 з цих осіб підозрюються у державній зраді, справи передані до суду”, – розповів начальник Львівської ОВА.

Він зазначив, що понад 1 тис. співробітників поліції щодня забезпечують контроль в області. 400 патрульних ведуть службу щодобово. У квітні технічно була посилена відео система розпізнавання транспортних засобів.

Годик додав, що на постійній основі відбувається обмін інформацією правоохоронних органів з Держприкордонслужбою щодо фактів незаконного перетину кордону військовозобов’язаними та іншими категоріями, а також щодо незаконного ввезення чи використання гуманітарної допомоги.

“З 24 лютого слідчими головного управління Нацполіції розпочато досудове розслідування по 27 кримінальних провадженнях. Левова частка – 19 проваджень – це незаконне отримання прибутку від використання гуманітарної допомоги. По 3 з цих справ встановлені особи та вже оголошені підозри. Та найближчим часом справи будуть направлені до суду”, – підсумував він.

Нагадаємо, близько 4-ї ранку 25 червня Росія завдала ракетного удару по Львівщині. Ракети летіли із Чорного моря. Загалом було випущено шість ракет, дві з них вдалося збити. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram