ГоловнаСвіт

Резніков: "Продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу з виробництва "байрактарів"

Компанія Baykar Makina також подарує Україні ще три безпілотники.

Резніков: "Продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу з виробництва "байрактарів"
Розвідувально-ударний БПЛА Bayraktar TB2 у польоті
Фото: facebook/Повернись живим

Свої перші безпілотники "Bayraktar" українська армія отримала ще в липні 2021 року. Вони дуже успішно показали себе в бою. Для потреб ЗСУ їх закупляють і зараз, але компанія "Baykar Makina", яка їх виробляє, вже вдруге безплатно передасть Україні свої безпілотники.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков. Він додав, що в короткостроковій перспективі всі потужності заводу будуть працювати на потреби України. 

"Місяць тому наші великі друзі – литовці за підтримки Міністерства оборони Литви зібрали кошти на беспілотник для українських військових, але Baykar Makina вирішила віддати БПЛА безоплатно! І ось, буквально за два наші громадяни по всьому світу і волонтери зібрали необхідні (навіть більше!) для придбання трьох БПЛА кошти. Далі Міноборони мало було законтрактувати цю «покупку». Але компанія "Baykar Makina" єдина у прагненні українського народу до перемоги і вирішила зробити добрий подарунок до Дня Конституції України - три «пташки» для наших Збройних Сил. Тож, всі кошти, які були зібрані волонтерами, можуть бути використані ними на інші корисні і важливі речі", – написав він у фейсбуці.

"Того ж року досягнуто принципових домовленостей щодо будівництва спільного заводу з виробництва "байрактарів" в Україні. Наразі триває комунікація між оборонними відомствами України і Туреччини і ми продовжуємо роботу над реалізацією проєкту з будівництва заводу. Це плани середньострокової перспективи. І вони будуть реалізовані. Окремо дякую за позицію і підтримку міністру оборони Туреччини Генералу Хулусі Акару. Плани України щодо придбання байрактарів теж масштабні", – додав міністр.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що Туреччина безкоштовно надасть безпілотник "Байрактар", на який для України збирали кошти литовці. Також безкоштовно віддадуть апарати, на які збирав кошти фонд Притули. 

Bayraktar T2 – це турецький ударний оперативно-тактичний середньовисотний безпілотник з великою тривалістю польоту. Може нести протитанкові ракети та авіабомби. Конструктор безпілотника, співкерівник стамбульської компанії "Baykar", Сельчук Байрактар днями повідомив, що через український досвід у них значно зросла кількість нових замовлень.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram