ГоловнаСуспільствоВійна

Рада продовжила воєнний стан в Україні до 23 серпня

На 90 днів.

Рада продовжила воєнний стан в Україні до 23 серпня
Фото: нардеп «Голосу» Ярослав Железняк

Верховна Рада України на засіданні 21 травня проголосувала за закон про затвердження Указу Президента України про продовження строку дії воєнного стану до 23 серпня 2022 року.

Як повідомляє кореспондент LB, 320 депутатів проголосували за Закон «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні».

У пояснювальній записці до Закону «Про затвердження Указу Президента України «Про продовження строку дії воєнного стану в Україні» зазначено, що Закон розроблено відповідно до пункту 20 частини 1 статті 106 Конституції України, статті 5 Закону України «Про правовий режим воєнного стану» з метою забезпечення продовження строку дії воєнного стану в Україні у зв'язку із триваючою збройною агресією Російської Федерації проти України».

Зокрема, «строк дії воєнного стану в Україні продовжується з 05 години 30 хвилин 25 травня 2022 року строком на 90 діб», — написано в документі.

Нагадаємо, Рада вже вчетверте голосує за затвердження указів Президента про введення воєнного стану. Першого разу Рада затвердила ВС 24 лютого, потім — 15 березня та 21 квітня 2022 року.

Нагадаємо, сьогодні в українському парламенті виступили президенти України та Польщі. Анджей Дуда став першим главою іноземної держави, який з початку війни виступає у Верховній Раді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram