ГоловнаСуспільствоВійна

​Рудик не бере участі у переговорах щодо звільнення захисників Маріуполя, - Подоляк

Радник голови ОП застеріг політиків від марнославства та піару на війні.

​Рудик не бере участі у переговорах щодо звільнення захисників Маріуполя, - Подоляк
Фото: ОПУ

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк наголосив, що голова партії "Голос" Кіра Рудик не бере участі в перемовинах щодо евакуації з "Азовсталі". Пізніше це підтвердила й сама нардепка.

"Про депутата Рудик, селфі-батальйони та ярмарок марнославства серед політиків. Фантастична нічна цитата: «Український перемовник Кіра Рудик розкрила деталі переговорів щодо «Азовсталі». Про це серйозно повідомляє низка ЗМІ з посиланням на… The New York Times. Просто вау... Журналісти, які все ж таки розуміються на українських процесах, із самого ранку починають здивовано питати: «А чим займається Кіра Рудик у переговорній групі з української сторони? І чому про це ніхто нічого не знав?». Важко відповісти так одразу, бо депутата Рудик у переговорному процесі… немає. І ніколи не було. Взагалі", - написав Подоляк у своєму Telegram-каналі.

Радник голови ОП зазначив, що українська влада відкрита для ЗМІ, а інформацію можна перевірити в кількох джерелах.

"Інше питання – навіщо взагалі це робити? Хочеться хайпанути на гучній темі «Азовсталі»? Хочеться заробити політичних балів та додати собі ваги? Невже немає розуміння, що будь-які подібні заяви лише шкодять крихкому процесу в такий відповідальний момент? Точно немає розуміння. Але є нестерпне бажання десь втиснути себе в модному pr-прикиді", - додав Подоляк.

Він також зазначив, що з початку повномасштабного російського вторгнення ми бачимо "парад марнославства" з боку певних політиків.

"Хтось створює окремі селфі-батальйони з автоматами. Хтось ревниво приписує собі будь-яку допомогу, брендуючи партійним лого пакети з гуманітаркою. Хтось знімає три коробки з консервами з десяти ракурсів на професійні фотокамери. Хтось постійно мантрить, що все позитивне відбувається зараз тільки тому, що «за його каденції…». Така поведінка – це повне нерозуміння часу, контексту, настроїв та процесів, що відбуваються в суспільстві. Але люди все бачать. Відчувають. Розрізняють порожній піар і справжні вчинки. Тим неприємнішою буде зустріч з реальністю", - наголосив Подоляк.

Рудик, своєю чергою, написала в своєму фейсбуці, що не бере участі у перемовинах.

"Після багатьох запитів ЗМІ, повідомляю, що я не беру участі у перемовинах щодо евакуації заручників з Азовсталі. Більше того, в статті Нью Йорк таймс про це нема ні слова. Зараз дуже чутливий час і критичний момент для складної операції по звільненню наших людей. Прошу всіх максимально обережно поводитись з інформацією", - зазначила вона.

Нагадаємо, раніше низка видань процитувала коментар Рудик The New York Times, яке послалося на неї як на переговорника, що захисників Маріуполя хочуть доставити до третьої країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram