ГоловнаСуспільствоВійна

До Києва повернулись 32 дипломатичні представництва, Нацгвардія посилила їх охорону

Під охороною перебуває понад 100 диппредставництв і консульських установ.

До Києва повернулись 32 дипломатичні представництва, Нацгвардія посилила їх охорону
Фото: ngu.gov.ua

До Києва повернулось 32 дипломатичні представництва, Національна гвардія України посилила схему охорони таких об’єктів.

Про це командир 22-ї окремої бригади з охорони дипломатичних представництв і консульських установ іноземних держав Віталій Стецик розповів під час брифінгу, інформує МВС.

“Щодня все більше дипмісій повертаються в Україну та до столиці, щоб відновити роботу. Наразі 32 дипломатичних представництва вже повернулося до столиці”, – повідомив він.

Наразі під охороною бригади перебуває понад 100 диппредставництв і консульських установ.

З початком військової агресії Нацгвардія переглянула схему охорони та оборони об’єктів та значно збільшила сили та засоби, а також додала патрулювання на броньованій техніці.

Особовий склад озброєний стрілецькою вогнепальною зброєю як ближнього, так і дальнього ураження, а також посилений протитанковими засобами для знешкодження ворожої бронетехніки.

“Військовослужбовці бригади неодноразово надавали правоохоронцям і СБУ допомогу в затриманні як диверсійних груп, так і окремих їх представників, корегувальників, а також у запобіганні здійсненню аеророзвідки ворожих дронів шляхом їх знищення”, – додав Стецик.

Він розповів, що підрозділи бригади супроводжували колони дипломатичних представників і членів їхніх сімей, коли ті змушені були покидати Україну або змінювати місце розташування через війну.

“Весь цивілізований світ допомагає нам у протистоянні з підступним ворогом, і важливу роль у цьому процесі відіграють дипломати. Сьогодні ми як ніколи усвідомлюємо, що від якості виконання покладених на бригаду службово-бойових завдань залежить авторитет нашої держави на міжнародному рівні”, – сказав Стецик.

Нагадаємо, посольство США в Україні може повернутися до Києва наприкінці травня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram