ГоловнаСуспільствоВійна

Путін заявив, що "неонацисти" на замовлення СБУ хотіли вбити пропагандиста Соловйова

У затриманих нібито вилучили підробні українські паспорти з фото членів групи.

Путін заявив, що "неонацисти" на замовлення СБУ хотіли вбити пропагандиста Соловйова
Фото: Скрін

ФСБ оголосила про затримання групи "неонацистів", що нібито готували замах на російського пропагандиста Володимира Соловйова.

В підготовці злочину росіяни звинуватиил СБУ. Затримані, згідно з повідомленням ФСБ, належать до "неонацистської терористичної організації "National Socialism/White Power"", передає ТАСС.

У затриманих "вилучили саморобну вибухівку, вісім "коктейлів Молотова", шість пістолетів Макарова, обріз мисливської рушниці, гранату РГД-5, більше тисячі патронів різного калібру, наркотики, підробні українські паспорти з фотографіями членів групи, націоналістичну літературу і атрибутику".

Раніше про припинення діяльності "терористичної групи, яка планувала напад і вбивство одного з відомих російських тележурналістів", повідомив Володимир Путін. На думку Путіна, "західні країни перейшли до терору".

В СБУ заявили, що не мають жодних планів щодо вбивства Соловйова

"Водночас, враховуючи кількість фейків та антиукраїнської ненависті, які транслює ця особа, вона може самотужки захлинутися у «продуктах» власної низькопробної пропагандистської діяльності", – повідомили в Службі. 

Нагадаємо, що 12 квітня ГУР МО заявило, що російські спецслужби планують серію терактів із мінуванням та підривом житлових будинків, лікарень і шкіл на своїй території. Окупанти хочуть звинуватити Збройні сили України і добровольців у ними ж нанесених ударах. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram