ГоловнаСуспільствоВійна

Зеленський: Економіку РФ треба затиснути так, щоб у них не було думок про ядерну зброю

Україна зараз працює із Заходом над отриманням засобів захисту від хімічної зброї.

Зеленський: Економіку РФ треба затиснути так, щоб у них не було думок про ядерну зброю
Фото: Олег Базар / Facebook

Росія може застосувати ядерну або іншу неконвенційну зброю, наприклад хімічну, і світу треба серйозно до цього готуватися.

Про це президент Володимир Зеленський розповів на зустрічі з українськими журналістами, повідомляє Lb.ua.

"Росія може застосувати будь-яку зброю, і вірити їм не можна. Як і наші гарантії безпеки - їх треба так виписати, розраховуючи на те, що наступного дня вони підуть на нас зі зброєю. Нехай йдуть, але ми зможемо тоді на це відповісти", – сказав президент.

За словами Зеленського, Україна працює із західними партнерами над отриманням засобів захисту від хімічної зброї, але хоче їх отримати вже зараз або якомога швидше.

"Та чи інша країна постійно говорить: якщо буде застосування (ядерної або іншої неконвенційної зброї. – Ред.), то ми щось введемо. От якщо йтиме Росія, то ми тоді (щось зробимо). Я вважаю, що це велика провокація. Не треба чекати від Росії, коли вона буде застосовувати ядерну зброю, світу треба готуватися до цього. І мова не тільки про антидоти або бомбосховища. З ними (росіянами. - Ред.) треба говорити, підписувати папір, затискати їх економіку так, щоб у них не було навіть думки про це", – сказав Зеленський.

Нагадаємо, що Міноборони України наразі не прогнозує застосування Росією ядерної зброї.

Однак наприкінці березня прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда висловив думку, що перспектива застосування Російською Федерацією ядерної зброї станом на зараз "стає все більш реальною". А директор ЦРУ Вільям Бернс зазначив, що через "потенційний відчай" президент Росії Володимир Путін, намагаючись створити видимість перемоги в Україні, може віддати наказ на застосування ядерної зброї. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram