ГоловнаСуспільствоЖиття

Журналісти Bihus.Info показали майно друга Медведчука Козака

Кореспонденти побували біля маєтків Козака та його родини в Києві, у Львові та Львівській області.

Журналісти Bihus.Info показали майно друга Медведчука Козака
Тарас Козак
Фото: epravda.com.ua

Журналісти показали майно родини нардепа-втікача, друга голови ОПЗЖ Віктора Медведчука Тараса Козака.

Про це йдеться у матеріалі Bihus.Info.

Козак - близький товариш Медведчука, депутат ОПЗЖ, наразі житель Російської Федерації, куди він утік після впровадження санкцій.

Журналісти побували біля маєтків Козака та його родини в Києві, у Львові та Львівській області. Вони з'ясували, скільки може коштувати рухоме та нерухоме майно колаборанта і чому його можна конфіскувати.

Так, у власності матері Козака є дві квартири в столиці, зокрема в будинку, куди влучила російська ракета. Також вона володіє ресторанчиком "Зустріч" у Львові та компанією, на яку записана частина будівлі, у якій розміщено ресторан. Також на неї записано будинок і землю в селі Наварія на Львівщині, землю в селі Ясениця-Замкова. Крім того, мати Козака є співвласницею компанії "Озеро", яка звела комплекс "Наварія-Нова".

Козаку належить двоповерховий маєток у Сокільниках на Львівщині. Схоже, що в будинку хтось проживає. На цій самій вулиці розташований ще один, дуже схожий маєток, він належить колишній дружині Козака Руслані.

У місті Львові є також належні Козакові нежитлові приміщення. Там він володіє трьома квартирами та чотирма паркомісцями в ЖК у центрі міста.

Нагадаємо, Тарас Козак - український проросійський медіамагнат, нардеп VIII і IX скликань. 2 лютого 2021 року указом президента Зеленського було затверджено рішення РНБО від 4.10.2018 року, що заблокувало діяльність проросійських телеканалів, які належать Козаку (NewsOne, 112, ZIK) терміном на 5 років.

17 лютого 2021 року проти Козака та його дружини, а також Медведчука і його дружини Оксани Марченко було введено санкції РНБО за продаж нафтопродуктів терористичним організаціям "Л/ДНР".

11 травня 2021 року стосовно Козака та Медведчука було порушено справу про державну зраду та замах на розграбування національних ресурсів в окупованому Криму. За словами генпрокурорки Ірини Венедіктової, підозра стосується трьох епізодів протиправної діяльності та співпраці з країною-агресором.

Дружина Тараса Козака – Наталія Лавренюк. Після введення санкцій вона повністю змінила прізвище, ім'я та по батькові. Офіційний сайт Федеральної податкової служби РФ вказує, що паспорт та ідентифікаційний номер, які належали Наталії Лавренюк, тепер належать особі на ім'я Світлана Жучкова. Жучковій "перейшли" й інші персональні дані Лавренюк, яка потрапила під дію українських санкцій разом з чоловіком.

Зараз Козака оголошено в розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram