ГоловнаСуспільствоВійна

Американська розвідка ідентифікує російські підрозділи, причетні до звірств у Бучі, - ЗМІ

Це завдання є пріоритетним для розвідувальних структур.

Американська розвідка ідентифікує російські підрозділи, причетні до звірств у Бучі, - ЗМІ

Американська розвідка займається ідентифікацією російських підрозділів, причетних до вчинення звірств у Бучі. Про це пише “Європейська правда”з посиланням на СNN, яке посилається на офіційного представника США. 

За словами чиновника, виявлення причетних "є надзвичайно важливим пріоритетом" для розвідувальних структур США.

Збір та аналіз потоків розвідувальних даних з використанням усіх доступних інструментів та активів ведуться, відколи стали відомі звірства, і США перебувають на межі "звуження" кола підозрюваних.

За словами чиновника, немає впевненості, що США публічно оголосять про свої висновки, може бути ухвалено рішення залишити це на розсуд України.

США також аналізують можливі ознаки того, що під час звірств у Бучі був більш ніж один підрозділ або група російських військових. США намагаються визначити, чи сталося щось із цього, коли один російський підрозділ відступав, а інший входив, додав чиновник.

Нагадаємо, президент США Джо Байден закликав до судового розгляду воєнних злочинів, скоєних росіянами в Бучі. Він назвав Володимира Путіна “варваром”, а звірства росіян на окупованих ними територіях - обурливими. 

6 квітня США впровадили додаткові санкції проти Росії - зокрема, проти дочок Путіна, Лаврова, Сбербанку та Альфа-банку та заборонили будь-які інвестиції в Росію. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram