ГоловнаСвіт

США впроваджують санкції проти дочок Путіна, Лаврова, Сбербанку та Альфа-банку

Вашингтон також забороняє будь-які нові інвестиції в Росію. 

США впроваджують санкції проти дочок Путіна, Лаврова, Сбербанку та Альфа-банку
Фото: EPA/UPG

США впроваджують санкції проти дочок президента РФ Володимира Путіна та дружини і дітей міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Ці обмежувальні заходи увійдуть до нового пакету, пише The Independent. Санкції також застосовують до Сбербанку, додає The Guardian.

Нові заходи спрямовані на російську еліту та заборону будь-якому американцю робити нові інвестиції в РФ. Обмежувальні заходи впроваджено у відповідь на воєнні злочини Росії проти України, пише Associated Press

Також заходи застосовано проти премʼєр-міністра Михайла Мішустіна, членів Радбезу Росії, включно з експрезидентом Дмитром Медведєвим. 

Цих людей повністю відключають від фінансової системи США, їхні американські активи заблокують. 

Під санкції потрапили державний Сбербанк, якому належить третина всіх активів, і Альфа-Банк. Їхні активи, які стосуються фінансової системи США будуть заморожені, громадянам США заборонено вести з ними бізнес, пише Reuters із посиланням на американського високопосадовця. 

Громадяни США і американські компанії не зможуть інвестувати в Росію, зокрема, через венчурні капітали та злиття. 

Нагадаємо, санкції на повнолітніх дітей Путіна можуть накласти і в ЄС, повідомляло Bloomberg. Мова йде про Катерину Тихонову і Марію Воронцову. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram