ГоловнаСуспільствоВійна

На Луганщині знайшли застреленим мера-сепаратиста Струка

У 2014 році він був організатором псевдореферендуму в Луганську, а в 2020 - обраний міським головою Кремінної.

На Луганщині знайшли застреленим мера-сепаратиста Струка
Володимир Струк
Фото: МВС

На Луганщині знайдено вбитим колишнього депутата Луганської облради, "регіонала, голову Кремінської ОТГ Володимира Струка.

Про це повідомив радник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

"Одним зрадником України стало менше. Знайдено вбитим еолову Кремінської ОТГ Луганської області Володимира Струка, колишнього депутата Луганської облради. 2014 року був активним прихильником ЛНР. Потім виїхав на вільну від окупації частину Луганської області. В останній тиждень активно зайняв проросійську позицію, агітуючи депутатів ОТГ до комунікації з РФ та ЛНР, збирав депутатів з цього приводу", - написав він у своєму Telegram-каналі.

Геращенко розповів, що 1 березня надійшла заява від дружини Струка про те, що його викрали невідомі в камуфляжній формі.

Попередня причина смерті - вогнепальне поранення в ділянку серця.

"Увесь державний апарат України - СБУ, МВС, прокуратура, суди 8 років нічого не могли зробити з відвертим сепаратистом Струком. Бо в нього було багато грошей. Скоріш за все, за підтримки з РФ. Але коли російські війська підійшли за 15 км до Кремінної, Володимира Струка судили судом народного трибуналу. Судячи з усього, він був розстріляний невідомими патріотами як зрадник за законами військового часу", - додав Геращенко.

Нагадаємо, у 2014 році під час "руської весни" Струк закликав до повалення конституційного ладу в Україні та був організатором псевдореферендуму в Луганську. Крім того, він фінансував так званий "загін самооборони" та групу терориста Мозгового, організовував польові кухні з написом "Для молодої республіки", переслідував проукраїнських журналістів.

Після провалу проєкту "Новоросія" Струк разом із родиною втік до США.

За підозрою у скоєнні фінансових дій, вчинених з метою повалення конституційного ладу України та зазіханні та територіальну цілісність держави, проти нього було порушено два кримінальних провадження.

Однак у 2020 році Струк був обраний кремінським міським головою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram