ГоловнаСуспільствоВійна

У Києві – повітряна тривога (оновлено)

Це не навчальна тривога – почувши сирени, йдіть в укриття. 

У Києві – повітряна тривога (оновлено)
Фото: Ірина Громоцька

Близько 21 години в Києві залунала повітряна тривога. Містяни мають негайно сховатися в укриття.

У Києві  о 18 – знову повітряна тривога. Друга за годину. Близько 17:05 у столиці вже лунала чергова сирена. Публікуємо мапу укриттів:

О 14:40 оголосили нову повітряну тривогу. Чуєте сирену – ідіть в укриття. 

Об 11:20 оголосили нову повітряну тривогу. 

О 8:15 ранку в Києві оголосили нову повітряну тривогу. Містяни мають негайно прямувати до найближчого укриття. Повідомили в КМДА. 

У Києві близько 7 ранку залунали сирени повітряної тривоги. Зі слів очевидців, їх чути в центрі міста, зокрема: на Ярославовому валу, на вул. Шолуденка, а також в Соломʼянському районі і Харківському масиві.

Повідомлення КМДА станом на 7 ранку: Увага, це не навчальна тривога! Зафіксована повітряна загроза! Почувши сирени, негайно прямуйте до найближчого укриття! Станції метрополітену під час тривоги доступні для людей як укриття у будь-який час доби. Столиця працює в умовах воєнного стану. Слідкуйте за офіційною інформацією та зберігайте спокій.

Згодом у КМДА уточнили, що при сигналі "Повітряна тривога" наземні станції "Дніпро", "Гідропарк", "Лівобережна", "Дарниця", "Чернігівська", "Лісова" не працюватимуть. Вони не є безпечними для укриття та перевезення пасажирів. 

Деякі станції працюють з обмеженнями на вхід для забезпечення поступового вивезення людей та уникнення скупчень.

Авіаудар на Київ почався близько 4 ранку. Працюють системи ППО. У Київ завозять додаткову зброю. Місця отримання зброї в Києві для тих, хто долучається до тероборони: Шевченківський р-н, вул. Пугачова, 10; Голосіївський р-н, вул. Глушкова, 9; Оболонський р-н, вул. Полярна 20 (завод генераторів).

Нагадаємо, всі, хто готовий і вміє тримати зброю в руках, може долучитися до територіальної оборони. Інформація про адреси бригад і батальйонів тероборони – на сайті https://sprotyv.in.ua. Також голова Національної поліції України Ігор Клименко віддав наказ керівникам головних управлінь Нацполіції в областях видавати зброю ветеранам органів внутрішніх справ.

Українці можуть здати кров у лікарнях для поранених бійців

Президент України Володимир Зеленський зауважив, що всім важливо продовжувати працювати. Банківська система України має весь необхідний ресурс. Тимчасово введено деякі обмеження, зокрема на зняття готівки – до 100 000 грн на добу. 

НБУ відкрив спеціальний рахунок для збору коштів на потреби української армії – долучитися до підтримки захисників можна зокрема і з-за кордону. Реквізити: UA843000010000000047330992708.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram