ГоловнаСуспільствоПодії

Журналіст Михайло Ткач заявив про напад на його знімальну групу у Дніпрі, поліція відкрила два провадження (оновлено)

Мер міста Борис Філатов пообіцяв відео з камер в аеропорту.

У Дніпрі невідомі скоїли напад на знімальну групу керівника департаменту журналістських розслідувань "Української правди" Михайла Ткача.

"Годину тому біля віп-терміналу аеропорту міста Дніпро на нашу знімальну групу скоїла напад озброєна охорона. Погрожуючи ножем, у оператора забрали телефон і вимагали пароль від телефону, щоб видалити відео", – написав Ткач у фейсбуці.

За даними видання, близько 15:00 13 лютого дня до відеооператора УП Ярослава Бондаренка, який виконував редакційне завдання, підійшли невідомі та почали вимагати видалити відео. Коли Ярослав відмовився, один із чоловіків почав погрожувати ножем та змусив оператора УП назвати пароль від телефону і видалив усі зняті відео.

Інший чоловік почав заламувати руки водію УП.

Чоловіки не назвали себе. За даними УП, це були представники охорони. Поліція, що перебувала на місці події, на інцидент не реагувала.

Оновлення. Поліція розпочала два кримінальних провадження за фактом нападу на знімальну групу "Української правди". Подія сталася 13 лютого на території аеропорту в м. Дніпро.

"За фактом нападу на журналістів "Української правди" розпочато два кримінальних провадження. Подія кваліфікована як погрози або насильство щодо журналістів та перешкоджання їх професійній діяльності", – інформує пресслужба Національної поліції.

Міський голова Дніпра Борис Філатов пообіцяв передати виданню всю можливу інформацію з відеокамер міської системи "Безпечне місто".

"Я офіційно заявляю, що мерія докладе всіх зусиль для того, щоб передати до УП всю можливу інформацію з відеокамер міської системи "Безпечне місто"", – написав Філатов у фейсбуці.

Міський голова зазначив, що 13 лютого у бізнесмена Ігоря Коломойського день народження, і до нього "летіли гості різними приватними літаками".

Філатов звернувся до керівників держави з проханням дати політичну оцінку інциденту та не намагатися юридично "замилити" цю справу.

"Також я офіційно заявляю, що в нашому аеропорту стоїть система камер, яку ми встановлювали у 2014 році за свої гроші і, якщо з неї зникне якась інформація, то це говоритиме про змову поліції зі злочинцями", – наголосив він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram