ГоловнаСуспільствоЖиття

Корнієнко розповів, чому органи влади не переїхали в інші райони Києва

Віцеспікер Ради вважає, що мрія про такий переїзд здійсниться, "коли суспільство стане сучаснішим".

Корнієнко розповів, чому органи влади не переїхали в інші райони Києва
Фото: korniyenko.in.ua

Перший заступник голови Верховної Ради Олександр Корнієнко вважає, що ідея переїзду органів влади із центру Києва до інших районів столиці залишилася нереалізованою мрією.

Про це він розповів в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна".

«Вона (ідея, - ред.) залишилася, як нереалізована мрія. Я думаю, що згодом рано чи пізно хтось її здійснить", - сказав Корнієнко.

Він пояснив, що переїзд органів влади із центру до інших районів Києва пов'язаний із багатьма організаційними нюансами, у тому числі - зі створенням умов для роботи представників державної охорони.

Корнієнко зазначив, що поки на переїзд не наважується навіть Київська міська державна адміністрація, незважаючи на те, що це давно хотів зробити і мер Віталій Кличко.

"КМДА переїхати легше – вони компактніші і могли б бути модерновішими", - сказав Корнієнко.

У той же час перший віцеспікер вважає, що мрія про такий переїзд здійсниться, "коли суспільство стане сучаснішим".

"Суспільство стане сучаснішим і в якийсь момент це станеться само собою – і політики як представники модернового суспільства зрозуміють, що треба переїхати кудись на Теличку (промислова зона на правому березі в Києві, - ред.) до офісного центру", - вважає Корнієнко.

Він також розповів, що поміняє меблі у своєму новому кабінеті "на більш європеїзований варіант".

Нагадаємо, у червні Адміністрація президента Володимира Зеленського заявляла, що переїде в Український дім на Європейській площі і змінить назву на Офіс президента. Будівлю на Банковій обіцяли віддати Національному художньому музею.

Ще одним можливим місцем для переїзду АП називали конгресово-виставковий центр "Парковий", відомий як "вертолітний майданчик Януковича".

У підсумку, Адміністрація залишилася на своєму місці - на Банковій, але змінила назву на Офіс президента.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram