ГоловнаСуспільствоПодії

Суд арештував колишнього правоохоронця, який зізнався у вбивстві

Чоловік добровільно прийшов до ДБР і повідомив про вчинення злочину. 

Шевченківський суд Києва заарештував на два місяці без права застави колишнього співробітника СБУ, який зізнався у вбивстві працівникам Державного бюро розслідувань

Про це пише УП з посиланням на коментар Київської міської прокуратури. На сторінці прокуратури в Facebook також зазначено, що попередньо злочин кваліфікували за ч.1 ст. 115 КК України – умисне вбивство.

"У ході першочергових слідчих (розшукових) дій правоохоронці встановили особу, причетну до злочину. Ним виявився 48-річний громадянин України (колишній працівник правоохоронного органу), який проживав у цьому хостелі. Після вбивства чоловік втік з місця події, однак за декілька годин добровільно з‘явився до правоохоронних органів", – йдеться у повідомленні.

Правоохоронці серед інших перевіряють версію про те, що мотивом злочину була спроба потерпілого схилити підозрюваного до участі у терористичній діяльності. Прокуратура клопотала в суді про взяття під варту без визначення розміру застави. 

Наагадаємо, 29 жовтня у гостелі на вул. Жилянській знайшли тіло чоловіка з 47 ножовими пораненнями. Колишній співробітник СБУ добровільно прийшов до Державного бюро розслідувань і зізнався у вбивстві. Він сказав, що вбитий нібито вербував його до вчинення терактів у Києві, а, коли він відмовився, спробував його "ліквідувати". Між чоловіками почалася бійка, в ході якої потерпілий загинув. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram