ГоловнаСуспільствоЖиття

На Київщині викрили керівника військкомату, який допомагав призовникам "ухилятися від армії"

Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

На Київщині викрили керівника військкомату, який допомагав призовникам "ухилятися від армії"
Фото: ssu.gov.ua

У Київській області військова контррозвідка Служби безпеки викрила корупцію в одному з районних центрів комплектування та соціальної підтримки і затримала за підозрою в систематичному одержанні хабарів військового комісара установи.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

За різні суми зловмисник "пропонував" призовникам ухилитися від проходження строкової військової служби. Співробітники СБУ задокументували факт вимагання посадовцем хабарів з двох призовників.

Правоохоронці затримали військового комісара у службовому кабінеті під час отримання другої частини неправомірної вигоди. Йому повідомлено про підозру за ч. 3 ст. ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу.

Вирішується питання щодо обрання військовому запобіжного заходу.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, осінній призов до ЗСУ розпочався 5 жовтня і завершиться 21 грудня. Чисельність майбутніх строковиків встановлено у кількості 13 575 осіб.

Міністр оборони Андрій Таран анонсував, що в застосунку "Дія" з’явиться можливість реєстрації призовників, військовозобов’язаних і резервістів. Проєкт заплановано реалізувати у 2022-2023 роках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram