ГоловнаСуспільствоНаука і релігія

Двома дозами від ковіду вакцинувалися майже 62% вихователів дитсадків

Повний курс щеплення пройшли 76% працівників спеціалізованих закладів.

Двома дозами від ковіду вакцинувалися майже 62% вихователів дитсадків
Фото: EPA/UPG

Принаймні одну дозу щеплення від коронавірусу вже отримали майже 85% працівників садочків та майже 92% – спеціалізованих закладів освіти.

Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

“Абсолютна більшість освітян, які працюють сьогодні з найменшими дітьми та дітьми, які потребують раннього виявлення та розвитку індивідуальних здібностей, зробили вибір на користь щеплення”, – зазначив міністр.

За його словами, двома дозами вакцинувувалися майже 76% працівників спеціалізованих закладів та майже 62% вихователів садочків.

Найвищі показники щеплення (принаймні однією дозою) серед освітян дитсадків сьогодні демонструють Тернопільська область – 97,7%, Харківська – 95,2% і Донецька – 92,9%.

Найбільшу кількість вакцинованих (хоча б однією дозою) освітян зафіксовано у спеціалізованих закладах Херсонської області – 99,2%, Запорізької –  97,8% та Черкаській –  97,3%.

“Станом на 30 жовтня поріг щеплення у 80% серед вчителів спеціалізованих закладів (повний та неповний цикл вакцинації) досягнуто всіма областями країни”, – йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, у вересні міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив про введення обов'язкової вакцинації освітян та чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram