ГоловнаСуспільствоПодії

​Розслідуванням смерті Шишова керуватиме прокуратура Києва

Виробництво відкрито за статтею "Умисне вбивство" .

​Розслідуванням смерті Шишова керуватиме прокуратура Києва
Віталій Шишов
Фото: t.me/beldomua

Київська міська прокуратура взяла під своє процесуальне керівництво кримінальне провадження, розпочате за фактом смерті 26-річного голови організації "Білоруський дім в Україні" Віталія Шишова.

Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

"Відповідно до постанови, подальше досудове розслідування у даному провадженні доручено слідчому управлінню Головного управління Нацполіції в м. Києві", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, Шишова, який зник учора в Києві, знайшли повішеним сьогодні близько 8-ї години ранку на території парку у Святошинському районі. Тіло було знайдено неподалік його місця проживання. Поруч був мобільний телефон. Напередодні від співмешканки Шишова надійшло повідомлення про його раптове зникнення. За словами жінки, чоловік пішов на пробіжку і не повернувся.

"У межах кримінального провадження, розпочатого за ст. 115 Кримінального кодексу, будуть перевірені всі можливі версії. Картина події буде встановлена після проведення ретельного огляду місця події, експертиз, допиту свідків, аналізу відеозаписів з камер спостереження та інформації про останні тижні його життя", - наголосили в прокуратурі.

На місці виявлення тіла тривають слідчі дії.

Нагадаємо, вранці 2 серпня в Києві зник один із засновників громадської організації "Білоруський дім в Україні", її директор, громадянин Білорусі, виходець з Гомеля Віталій Шишов. Вранці 3 серпня його знайшли повішеним у парку зі слідами побиття на обличчі.

В організації переконані, що смерть Шишова - "спланована чекістами операція з ліквідації дійсно небезпечного для режиму білоруса", і заявили, що продовжуватимуть домагатися встановлення істини в загибелі Віталія.

Шишов - один із засновників Білоруського дому в Україні. Він був змушений переїхати в Україну восени 2020 року після участі в протестах у серпні і подальшого активного протистояння узурпаторам влади в Білорусі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram