ГоловнаСуспільствоПодії

СБУ викрила розкрадання 1,5 млн гривень на будівництві ковід-відділення на Закарпатті

Директору фірми-підрядника повідомлено про підозру.

СБУ викрила розкрадання 1,5 млн гривень на будівництві ковід-відділення на Закарпатті
Фото: ssu.gov.ua

На Закарпатті викрили схему розкрадання державних грошей, виділених на будівництво відділення для прийому хворих на COVID-19. Вартість інфраструктурного проєкту становила понад 10 млн гривень, а з цієї суми учасники оборудки привласнили більше ніж 1,5 млн гривень.

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Встановлено, що у 2020 році місцева комерційна структура перемогла у тендері на проведення будівельних та ремонтних робіт медичного закладу. Згідно з укладеним договором, підрядники мали провести реконструкцію одного з корпусів лікарні під приймальне відділення для хворих на ковід.

"При цьому організатори схеми систематично вносили до актів виконаних робіт недостовірні дані про їх обсяг і вартість, а деякі з них були виконані лише «на папері»", - повідомили в СБУ.

Фото: ssu.gov.ua

Наразі директору фірми-підрядника повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Вирішується питання щодо обрання йому запобіжного заходу.

Тривають слідчі дії для притягнення до відповідальності інших причетних до оборудки осіб.

Фото: ssu.gov.ua

Нагадаємо, у серпні минулого року чиновникам Закарпатської ОДА повідомили про підозру в розтраті 29,5 млн гривень з фонду боротьби з COVID-19.

У липні 2020 року через зростання захворюваності на Закарпатті до прийому хворих на COVID-19 було залучено чотири додаткові лікарні. Раніше, у квітні, в бюджеті створили Фонд боротьби з коронавірусом. Спочатку його обсяг планувався на рівні 64,7 млрд гривень, потім він збільшився до 66 млрд гривень. Ці кошти планували направляти на першочергові та пріоритетні напрямки протидії поширенню захворювання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram