ГоловнаСуспільствоПодії

ДСНС: пилова буря в Києві не несе загрози життю і здоров’ю громадян

Ситуація покращиться до середини ночі.

ДСНС: пилова буря в Києві не несе загрози життю і здоров’ю громадян
Архівне фото
Фото: Макс Требухов

В Українському гідрометцентрі пояснили причини погіршення метеорологічної видимості в Києві.

Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій.

"Причиною такого явища стало видування у південних районах РФ значної кількості ґрунту та переміщення повітряних мас на територію України. Крім того, додатковим фактором стало посилення швидкості вітру до 20 м/с у м. Києві, що спричинило видування з дорожнього покриття і вулиць дрібнодисперсного пилу, а також підвищення вологості повітря, яке сприяє погіршенню горизонтальної видимості", - йдеться в повідомленні.

У ДСНС наголосили, що ситуація не несе загрози життю і здоров’ю громадян.

"Ситуація покращиться до середини ночі, проте залишкові явища переміщення пилових частинок будуть спостерігатися ще деякий час", - повідомили рятувальники.

Нагадаємо, з початку тижня кілька регіонів України затягнула пилова завіса - у повітрі видно пил та інші частинки, при цьому запаху диму не відчувається. Метеорологи не виключають, що це пилова буря, яка могла прийти із Середньої Азії чи півдня Росії, або це можуть бути наслідки різкої спеки.

У вівторок, 22 червня, у Києві зафіксували перевищення концентрацій пилу в повітрі. Населенню, яке належить до групи ризику, рекомендують утриматися від перебування на вулиці та  зачинити вікна. Якщо ж є нагальна потреба вийти на вулицю, то слід взяти з собою чисту воду та захист для дихальних шляхів.

У квітні минулого року пилова буря у столиці призвела до великого ДТП на трасі Київ - Ковель. Через погану видимість зіткнулися шість автомобілів: чотири вантажні і два легкові. У Києві тоді оголосили штормове попередження.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram