ГоловнаСуспільствоЖиття

Прем’єрка Естонії відвідала пропускний пункт "Станиця Луганська"

На КПВВ вже розпочаті роботи по спорудженню багатофункціональної сервісної зони.

Прем’єрка Естонії відвідала пропускний пункт "Станиця Луганська"
Кая Каллас та Олексій Резніков
Фото: facebook.com/MReintegration

Сьогодні, 18 травня, прем'єр-міністерка Естонії Кая Каллас і віцепрем’єр-міністр України Олексій Резніков перебувають з візитом на Луганщині.

Про це повідомила пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

Наразі Каллас та Резніков відвідали КПВВ "Станиця Луганська", де вже розпочаті роботи по спорудженню багатофункціональної сервісної зони.

Пані прем‘єр-міністерку ознайомили із планами щодо подальшого функціонала оновленого КПВВ, а вона підтвердила наміри щодо подальшої підтримки України.

"Ми всі партнери і друзі України. Кордони України міжнародно визначені і Луганськ - це Україна, Донецьк - це Україна, і Крим - це Україна. Ми 7 років стоїмо пліч-о-пліч з Україною і продовжимо це робити стільки, скільки буде треба. Я переконана, що найкраща відповідь України на збройну агресію Росії - це реформи. І, звісно, інвестування у розвиток підконтрольних Уряду територій. Люди повинні бачити, що на вільній території краще, тут є життя і Україна - це європейська країна", - наголосила Каллас.

Фото: facebook.com/MReintegration

Резніков подякував Естонії за партнерство та підтримку і нагадав, що минулого року багатофункціональні сервісні зони були споруджені на КПВВ «Щастя»та «Новотроїцьке». Він додав, що спорудження сервісної зони у Станиці Луганській відбувається за партнерства ПРООН і очікується, що роботи будуть завершені восени.

Мінстр також розповів, що послуги у сервісних зонах користуються попитом. Зокрема, для прикладу, з початку року послугами "Ощадбанку" у сервісних центрах на КППВ "Щастя" та "Новотроїцьке" скористалися 3305 громадян, "Нової пошти" - 8441 громадянин, магазина супутніх товарів "Osto" - 2634 громадянина, медпунктів - 3251 громадянин. Послуги у ЦНАПах було надано 3703 громадянам. 

Резніков додав, що наші громадяни з окупованих територій повинні мати можливість отримувати всі послуги, які надає Україна, і повинні відчувати і розуміти, що "державі є до них діло".

Фото: facebook.com/MReintegration

Нагадаємо, у листопаді минулого року Мінреінтеграції анонсувало створення універсальних сервісних хабів на всіх КПВВ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram