ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

МОЗ не пов'язує смерть жінки в Одеській області зі щепленням від COVID-19 (оновлено)

Причина - гостра серцево-судинна недостатність.

МОЗ не пов'язує смерть жінки в Одеській області зі щепленням від COVID-19 (оновлено)
Фото: Lb.ua

Міністерство охорони здоров'я назвало причину смерті контрактниці, яка отримала вакцину від коронавірусу.

"За попередньою інформацією Військово-медичного клінічного центру Південного регіону, смерть сталася внаслідок гострих розладів кровообігу. Жінка мала хронічні серцево-судинні захворювання та інші супутні хвороби", - йдеться в повідомленні МОЗу.

Серцево-судинні захворювання є головною причиною смертей в Україні, кожні 10 хвилин в Україні одна людина помирає від інсульту.

Точну причину смерті жінки назвала проведена в середу судово-медична експертиза. За висновками розтину, вона померла від гострої серцево-судинної недостатності. У жінки також було посмертно встановлено атеросклеротичний кардіосклероз.

Висновки судмедекспертизи повинна буде розглянути регіональна група оперативного реагування на несприятливі події після імунізації.

Таким чином, смерть жінки не була пов'язана зі щепленням.

"21 березня жінка отримала щеплення проти COVID-19 вакциною Covishield/AstraZeneca. Вона входила до пріоритетних груп вакцинації, адже найближчим часом мала бути залучена до сил, задіяних в ООС. Протипоказань до введення вакцини, а саме алергії до будь-якого з компонентів препарату, в жінки не було. В той же день з того ж флакону вакцини було щеплено ще 9 осіб. Несприятливих подій після імунізації в інших пацієнтів не зареєстровано", - повідомило міністерство.

Станом на ранок 23 березня у жінки не було жодних скарг на здоров'я.

МОЗ нагадав, що в Україні зробили майже 140 тисяч щеплень проти COVID-19. Серед них зареєстровано 590 несприятливих подій після імунізації, лише три пацієнти деякий час перебували під наглядом лікарів. Наразі всі вони здорові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram