Від початку 2021 року в Україні зафіксовано дві смерті від ботулізму.
Про це інформує пресслужба Центру громадського здоров’я.
Так, у Хмельницькій області чоловік помер внаслідок отруєння консервованими грибами домашнього виготовлення.
В Одесі від ботулізму помер чоловік, який заразився, вживаючи придбаний на стихійному ринку в’ялений товстолобик.
Усього в Україні з початку року зареєстрували 12 випадків ботулізму.
У ЦГЗ нагадали, що вживання виготовлених у домашніх умовах консервів, в’яленої, копченої, соленої риби й інших харчових продуктів, куплених у місцях несанкціонованої торгівлі, може призвести до захворювання на ботулізм.
Ботулізм - це тяжке харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, що містять ботулотоксини. Найкращий спосіб захистити своє здоров’я - утримуватися від споживання їжі, про якість якої достеменно невідомо.