ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Шмигаль: уряд працює над збільшенням кількості доз вакцини для українців

Цього тижня закупівлю вакцин від COVID-19 Кабмін обговорив із послами G7 та ЄС.

Шмигаль: уряд працює над збільшенням кількості доз вакцини для українців
Фото: kmu.gov.ua

У Кабінеті Міністрів України та Офісі Президента працюють, щоб у 2021 році Україна гарантовано мала значно більшу кількість вакцин від ковіду, окрім запланованих 8 млн доз у межах глобальної ініціативи COVAX.

Про це у соцмережі написав прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

“Майже 3 млрд грн на ці потреби вже закладено у держбюджеті-2021. Ще додатково буде створено спеціальний фонд, що акумулюватиме кошти на вакцини та доплати лікарям”, – написав він.

Крім того, Уряд уже цього року виділив 1,3 млрд грн для МОЗ на вакцини. Це рішення погодив бюджетний комітет Верховної Ради.

Цього тижня закупівлю вакцин від COVID-19 Кабмін обговорив із послами G7 та ЄС. “Також це питання опрацьовується спільно зі Світовим банком та ЄІБ. Відповідна робота ведеться і на рівні керівництва США, Великої Британії, Німеччини, інших країн. Тривають активні перемовини з Польщею, яка може стати країною-посередником в отриманні вакцин із ЄС”, – додав прем’єр.

Нагадаємо, українська влада веде переговори з Індією, Великою Британією, Францією та багатьма іншими країнами, щоб пришвидшити постачання в Україну вакцини проти COVID-19. Спочатку Україна повинна була отримати безкоштовну вакцину від коронавірусу в обсязі 8 млн доз у другому-третьому кварталі наступного року. Нині першу партію очікують наприкінці першого кварталу.

МОЗ планує протягом року вакцинувати від коронавірусу 23 млн українців. Це передбачає затверджений міністерством план вакцинації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram