ГоловнаСуспільствоПодії

Невідомі побили мера Броварів та пограбували його будинок (оновлено)

Поліція працює над встановленням зловмисників.

Невідомі побили мера Броварів та пограбували його будинок (оновлено)
Ігор Сапожко
Фото: Политека

У ніч на 22 грудня невідомі особи здійснили напад на будинок мера Броварів Ігоря Сапожка в Бориспільському районі Київської області.

Сапожка побили, пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на повідомлення поліції області.

"Група невідомих осіб увірвалася у дім мера Броварів в селі Гнідин Бориспільського району, вони забрали майно", - пояснили у поліції.

Інформація про стан здоров'я мера уточнюється. Правоохоронці працюють над встановленням зловмисників.

Оновлено. Мер Броварів вже розповів про інцидент у Facebook.

"Вчора о пів на десяту вечора група з п’ятьох озброєних чоловіків увірвалась в мій будинок, де в цей час знаходилась моя сім’я – дружина та дев’ятирічний син. Попри те, що всі заощадження, які були в домі, ми віддали одразу, злочинці зв’язали дитину та Марину і на їхніх очах почали мене бити. Після цього влаштували в будинку погром і швидко зникли", - написав Сапожко.

Мер зазначив, що сприймає напад як політичний тиск.

"Переконаний, що це не просто грабіж з ціллю заволодіти майном. Я сприймаю цей факт як політичний тиск та розправу в чистому вигляді, з метою залякати та змусити мене зняти свою кандидатуру з виборчих перегонів", - розповів політик.

Сапожко також зазначив, що попри "жахіття, яке пережила родина", залякати його не вдасться і зніматися з виборів він не планує.

Оновлення 17:47. Поліція Київської області розшукує нападників на мера Броварів, розпочато провадження за статтею "розбій".

За скоєне зловмисникам загрожує ув’язнення строком від восьми до п'ятнадцяти років із конфіскацією майна, інформує пресслужба обласної поліції.

"Наразі тривають оперативно-розшукові заходи щодо затримання зловмисників. На розшук розбійників максимально залучені оперативні підрозділи, сили та засоби поліції Київщини", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, що Ігор Сапожко очолює Бровари з 2010 року. На посаду міського голови обирався від Партії регіонів, вийшов з неї під кінець Євромайдану, 20 лютого. На місцевих виборах цього року балотувався від своєї партії "Єдність". 

Вибори в міськраду та мера Броварів визнали незаконними, оскільки була розкрита таємниця голосування. Повторні вибори пройдуть у січні. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram