ГоловнаСуспільствоПодії

ФОПи-протестувальники намагалися встановити намети на Майдані, відбулися сутички з поліцією (оновлено)

Поліція не дозволила розгорнути намети на Майдані Незалежності.

Фото: Макс Требухов

У вівторок, 15 грудня, під стінами будівлі Верховної Ради в Києві відбувається багатолюдний мітинг ФОПів.

Як передає кореспондент LB.ua з місця події, це найчисельніший мітинг підприємців за останній час.

Організатор акції - рух SaveФОП. Підприємці вимагають скасувати карантинні обмеження для малого і мікробізнесу, а також скасування касових апаратів для певних груп підприємців. 

У зв’язку з акцією перекритий рух транспорту на прилеглих вулицях. Вулиці Грушевського, Садова та Інститутська перекриті і для пішоходів.

Оновлення 14:07. Поліцейські не допустили встановлення військових наметів на Майдані Незалежності. Пресслужба столичної поліції повідомляє, що правоохоронці "роз’яснюють норми чинного законодавства для попередження порушень правопорядку".

"Сьогодні учасники акції провели ходу з Площі Конституції центральними вулицями столиці. Вони зупинилися на Майдані Незалежності та намагалися встановити кілька наметів. Правоохоронці проводять із учасниками заходів профілактично-роз’яснювальну роботу, аби відновити правопорядок та не допустити правопорушень. Попри це, між громадянами та співробітниками поліції виникають короткотривалі словесні перепалки та штовханина", - сказано в повідомленні.

Поліції Києва закликає організаторів та учасників заходів не вдаватися до провокацій та дотримуватися заявленого мирного формату проведення заходу.

Наголошується, що поліцейські "миттєво реагуватимуть на будь-які протиправні дії, а порушники нестимуть адміністративну або кримінальну відповідальність".

Оновлення 13:35. За словами кореспондента, правоохоронці намагаються розірвати живий ланцюг із жінок-протестувальниць.

У КДМА повідомили, що у зв'язку з проведенням масових заходів на вулиці Хрещатик рух тимчасово обмежено.

Оновлення. Близько 12:50 під Радою сталися сутички.

Кореспондент LB.ua повідомляє, що одній з мітингувальниць стало погано. Волонтери Червоного Хреста намагаються надати домедичну допомогу, викликають "швидку". Однак добратися через натовп медики не можуть.

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Фото: Макс Требухов

Нагадаємо, 17 листопада сталися сутички між поліцією і підприємцями, які вийшли на акцію протесту до будівлі парламенту. Спочатку протестувальники не давали депутатам зайти в парламент, через що правоохоронцям довелося робити для них спеціальний коридор. Протестувальники виступали проти введення касових апаратів для всіх груп ФОП, а не тільки для тих, чия діяльність не вважається ризиковою.

1 грудня Верховна Рада ухвалила закон, яким відтермінувала на рік обов’язкове застосування касових апаратів для деяких ФОПів. 7 грудня Президент Володимир Зеленський підписав цей закон.

Голова фінансового комітету парламенту Данило Гетманцев у інтерв'ю LB.ua говорив, що відтермінування фіскалізації на рік до січня 2022 року можливе для ФОП за винятком ризикових груп - мереж електроніки, аптек, продажів у інтернеті, автозапчастин та ювелірних виробів. 

4 грудня на мітингу приватних підприємців проти введення обов'язкових касових апаратів відбулися сутички протестувальників з поліцією.

15 грудня правоохоронці посилили охорону в урядовому кварталі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram