ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Кабмін схвалив штраф за перебування без масок у громадських місцях (оновлено)

Для юридичних осіб він буде вищий.

Кабмін схвалив штраф за перебування без масок у громадських місцях (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів на засіданні 1 липня схвалив штрафи для фізичних і юридичних осіб за перебування громадян у громадських будівлях і транспорті без захисних масок під час карантину. Про це пише "Українська правда".

Пропозицію про введення санкції озвучив міністр юстиції Денис Малюська. Урядовці підтримали його одностайно.

"Встановлюємо спеціальну відповідальність за відсутність масок у громадян України – відповідальність буде передбачена в Кодексі про адміністративні правопорушення, й окремо – відповідальність юросіб: власників будинків, споруд і громадського транспорту", – пояснив Малюська.

Він додав, що для фізосіб штрафи будуть порівняно невеликими, а для юросіб – від 3400 до 5100 гривень.

Оновлення. На сайті Мін'юсту уточнили, що для фізичних осіб пропонується встановити штраф у розмірі 170-255 гривень. Таким чином штраф для громадян значно зменшується, оскільки раніше відсутність маски могло спричинити штраф у розмірі 17 000 гривень. 

Нагадаємо, що міністр охорони здоров'я Максим Степанов попередив українців, що адаптивний карантин і його поступове пом'якшення не означає скасування маскового режиму.

Згідно з постановою уряду про адаптивний карантин, маски, зокрема саморобні, необхідні під час перебування в громадських будівлях і спорудах, а також у громадському транспорті.

До 22 травня носіння масок було обов'язковим у всіх громадських місцях, тобто також на вулицях.

16 червня прем'єр-міністр України Денис Шмигаль запропонував посилити адміністративну відповідальність за відсутність масок у приміщеннях і громадському транспорті. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram