ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Лікарні Київщини отримали 5 нових апаратів ШВЛ від компанії "Епіцентр" Новости компаний

Апарати штучної вентиляції легень експертного класу від компанії «Епіцентр» отримали три лікарні Київської області.

Медичні заклади Київської області продовжують отримувати допомогу для боротьби із пандемією COVID-19 від компанії «Епіцентр К». Соціально відповідальний бізнес передав 5 апаратів штучної вентиляції легенів до лікарень Київщини.

«Компанія «Епіцентр» докладає всіх зусиль, щоби допомогти медикам протистояти COVID-19. Ми взяли на себе зобов’язання забезпечити лікарні України сучасним обладнанням та сьогодні передаємо першу партію апаратів ШВЛ Oricare V8600 (США) до медичних закладів Київщини», – зазначає генеральний директор компанії “Епіцентр К” Петро Михайлишин.

Зокрема, апарати ШВЛ встановлять в Кагарлицькій центральній районній лікарні (1 апарат ШВЛ), Переяслав-Хмельницькій центральній районній лікарні (3 апарати ШВЛ), а також Білоцерківському пологовому будинку (1 апарат ШВЛ).

«Ми вдячні соціально відповідальному бізнесу, який системно допомагає медичним закладам у боротьбі з коронавірусом. Свого часу саме “Епіцентр” надав нам засоби індивідуального захисту й ми змогли захистити наших лікарів. Сьогодні компанія передала до лікарень Київської області обладнання, яке рятуватиме життя пацієнтів», – говорить заступник голови Київської обласної державної адміністрації Олег Торкунов.

Апарати ШВЛ є ключовим елементом у лікуванні пацієнтів із коронавірусом, що мають важкі ускладнення дихальної системи та потребують шпиталізації. «Медики характеризують апарат Oricare V8600 як реанімаційне обладнання експертного класу, яке слугуватиме лікарням для порятунку дорослих та маленьких пацієнтів і після пандемії. Він компактний та мобільний, з потужним акумулятором та не потребує наявності компресора, що робить його легким у переміщенні та дає змогу ефективно працювати у відділеннях реанімації та інтенсивної терапії», – розповідає заступник генерального директора компанії «Епіцентр К» Вадим Лозовий.

Це не вперше «Епіцентр К» допомагає лікарям Київщини. З початку розповсюдження коронавірусної інфекції в Україні компанія «Епіцентр» відгукнулася на ініціативу Президента України Володимира Зеленського щодо забезпечення закладів охорони здоров’я необхідними засобами захисту й обладнанням для боротьби з COVID-19. У межах цієї співпраці в травні «Епіцентр» передав гуманітарний вантаж – 2 млн масок, 75 тис. захисних комбінезонів та 30 тис. захисних окулярів – в усі обласні центри країни. Зокрема, лікарні Київської області отримали від компанії 100 тис. медичних масок, 1 тис. захисних комбінезонів та 2,5 тис. захисних окулярів.

«Епіцентр К» також узяв кураторство над Хмельницькою областю. Представники компанії увійшли в оперативний штаб, створений при Хмельницькій ОДА, який уже надав допомогу 72 закладам охорони здоров’я та 5 соціально-інституційним закладам догляду за вразливими категоріями населення Хмельниччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram