ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Глава МОЗ: в Україні на коронавірус хворіють у середньому три тижні

"У середньому перебіг хвороби і середні цифри тривалості хвороби однакові по всій країні".

Глава МОЗ: в Україні на коронавірус хворіють у середньому три тижні
Фото: facebook/Юрій Рильчук

Пацієнти хворіють на коронавірус COVID-19 у середньому протягом трьох тижнів.

Про це повідомив на брифінгу міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає "Інтерфакс-Україна".

"У середньому перебіг хвороби й середні цифри тривалості хвороби однакові по всій країні. Тобто захворювання середньої тяжкості або тяжкий перебіг хвороби може тривати довше, а безсимптомно людина може хворіти менший термін. Водночас рішення, що людина одужала, приймає безпосередньо лікар, зокрема обов'язково на основі дослідження методом ПЛР. У середньому в нас хвороба триває близько трьох тижнів, але іноді фіксується термін і 30, і 39 днів – залежно від тяжкості хвороби", – розповів він.

Міністр закликав дотримуватися карантинних обмежень та зазначив, що скасування карантину буде можливе тільки коли практично не будуть фіксуватися нові випадки інфікування.

"Я чітко розумію, що скасування всіх карантинних обмежень буде тоді, коли ми практично припинимо фіксувати випадки коронавірусної хвороби. Тоді ми зможемо не користуватися масками, не дотримуватися рекомендації. Я сподіваюся, що ми не підемо по італійському або іспанському сценарію, коли нам необхідно буде вводити жорсткі обмеження. Такі жорсткі обмеження можливі тільки при значному ускладненні ситуації, коли медична система не зможе впоратися з кількістю хворих", – сказав Степанов.

Нагадаємо, на 1 липня в Україні лабораторно підтверджено 44 998 випадків коронавірусу COVID-19. За добу зафіксовано 664 нові випадки. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram