ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

Степанов констатував різке зростання кількості пневмоній в Україні

За місяць число пацієнтів з таким діагнозом збільшилося майже вдвічі.

Степанов констатував різке зростання кількості пневмоній в Україні
Фото: Центр легеневого здоров'я

В Україні за період з кінця травня по кінець червня майже вдвічі збільшилася кількість хворих на пневмонію. Про це на брифінгу повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов

"Якщо з 18 по 24 травня у нас було 2572 випадки пневмонії, то минулого тижня цей показник становив 4705. Тобто всі ці люди влітку в таку спеку захворіли на пневмонію", - повідомив він.

Міністр підкреслив, що це підтверджує швидке поширення коронавірусу по країні.

"Кількість людей, у яких діагностують пневмонію, постійно збільшується. Це пряма загроза і здоров'ю, і життю людини, яка заразилася COVID-19", - зазначив Степанов.

Голова МОЗ підкреслив, що на потрійні вихідні 27-29 червня багато українців нехтували правилами і рекомендаціями щодо стримування коронавірусу.

"Ті кадри, які ми бачили з нічних клубів і з пляжів, - зневага масками, соціальною дистанцією - все це призводить до збільшення кількості випадків зараження", - додав Степанов.

Нагадаємо, в Україні за минулу добу підтвердили 706 нових випадків захворювання на коронавірус, при цьому одужали всього 88 осіб.

За 27 червня в Україні госпіталізували рекордну кількість пацієнтів з COVID-19 - 237 осіб. Якщо на кінець травня було 300-400 лабораторно підтверджених випадків зараження на добу, то зараз - 900-1000. Кількість тих, кого госпіталізують, зросла втричі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram