ГоловнаСуспільствоЖиття

Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри

Активіст повідомив слідчому, що не прийде.

Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри
Фото: Макс Требухов

Одеського активіста, колишнього голову місцевого відділення "Правого сектора" Сергія Стерненка викликали в СБУ для вручення підозри. Про це він повідомив на своїй сторінці у фейсбуці.

Стерненко опублікував повістку, згідно з якою його викликають як свідка 9 червня о 10 ранку до Головного слідчого управління СБУ для вручення письмового повідомлення про підозру.

"Слідчому я вже скерував відповідь, що не можу з'явитися з об'єктивних причин: виклик отриманий за 2 дні до дати, на яку викликають, а КПК в ст. 135 вказує, що має бути мінімум 3 дні. За такий термін (враховуючи ще, що завтра вихідний) я не встигну підготуватися до вручення підозри і залучити захисників. Тому якщо їм потрібно, щоб я з'явився, нехай викликають на іншу дату, щоб я міг належним чином реалізувати своє право на захист", - написав активіст.

За словами Стерненка, підозру підготували за ст. 115 - умисне вбивство.

"Те, що на тлі цього трешу навіть не шукають замовника замаху на мене, не шукають посередників і виконавців, говорить тільки про одне - Зеленський став на бік вбивць, бандитів і тітушок", - вважає Стерненко.

Нагадаємо, Служба безпеки викликала Стерненка на допит 18 травня. Того самого дня під будівлею СБУ пройшла акція на підтримку активіста. Повідомлялося, що йому можуть пред'явити підозру за смертельне поранення людини в травні 2018 року.

Сергій Стерненко - колишній голова місцевого відділення "Правого сектора" в Одесі. Також він був активним учасником протестних акцій у зв'язку із забудовою території так званого Літнього театру в Одесі.

Увечері 24 травня 2018 року Стерненко чинив опір двом чоловікам, які намагалися на нього напасти. В результаті один з нападників отримав смертельне поранення в живіт і помер.

В інтерв'ю LB.ua Стерненко говорив, що він вихопив ніж у одного з тих, хто на нього напав, і почав наосліп відмахуватися. Після цього нападники почали тікати, а через 30-40 метрів один з них впав - у нього була серйозна рана на животі.

Це був третій напад на Стерненка менш ніж за пів року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram