ГоловнаСуспільствоПодії

У Луганській області виявили схрон з артснарядами, обкладений протитанковими мінами

Через небезпеку детонації міни знешкодили на місці.

У Луганській області виявили схрон з артснарядами, обкладений протитанковими мінами
Фото: СБУ

Неподалік від селища Трьохізбенка в Луганській області СБУ виявила схрон з арсеналом зброї та боєприпасів, обкладений протитанковими мінами. Про це повідомив пресцентр СБУ.

"Зі схованки, облаштованої поблизу лінії розмежування, в околицях селища Трьохізбенка, правоохоронці вилучили 94 артилерійські снаряди, ручну реактивну протитанкову гранату РПГ-18, п'ять гранат РГД-5 і майже 2500 набоїв різного калібру. Також по периметру схрону виявили шість протитанкових мін ТМ-62 загальною вагою 42 кг тротилу", - зазначили в пресцентрі СБУ.

Через небезпеку детонації міни знешкодили на місці.

Зараз спецслужба встановлює осіб, причетних до облаштування місця незаконного зберігання засобів ураження. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.

Заходи з виявлення та знешкодження арсеналу проводили у взаємодії з піротехнічними підрозділами ДСНС.

Нагадаємо, раніше в лютому СБУ в центрі Києва виявила схованку з бойовими гранатами і балоном ртуті. Схрон облаштували в орендованому гаражі на одній з центральних вулиць столиці. Крім ртуті і двох бойових гранат Ф-1, співробітники СБУ також вилучили два електродетонатори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram