ГоловнаСуспільствоЖиття

Офіс президента веде переговори про придбання квартир звільненим з ОРДЛО, - омбудсман

З наступного понеділка звільнені почнуть отримувати по 100 тис. грошової допомоги.

Офіс президента веде переговори про придбання квартир звільненим з ОРДЛО, - омбудсман
Фото: Людмила Денисова\ФБ

Омбудсман Людмила Денісова повідомила, що Офіс президента веде переговори про придбання квартир звільненим 29 грудня громадянам з ОРДЛО. Про це вона написала у своєму фейсбуці.

"Офіс президента проводить переговори про придбання квартир для звільнених громадян, адже є значна потреба в їх кількості. Поки триває цей процес, наші громадяни забезпечені тимчасовим житлом, а дехто побажав проживати у своїх рідних і близьких", - написала Денісова.

Також була проведена ретельна робота над збором інформації про невідкладні потреби і соціальне забезпечення звільнених. "Наразі звільнені особи, які мали потребу у відновленні документів, що посвідчують особу і громадянство, їх отримали", - написала Денісова.

Також за її сприяння Служба зайнятості провела для цих громадян роботу з пошуку вакансій, які передбачають надання житла. "Більшість на ці пропозиції погодилися. У той самий час 12 осіб із числа звільнених досі не визначилися з місцем роботи і проживання", - додала омбудсман.

Усім звільненим була надана висококваліфікована медична допомога, в тому числі стоматологічна. Крім того, 11 осіб завершують курс реабілітації в Українському державному медико-соціальному центрі ветеранів війни "Циблі".

Нагадаємо, Міністерство у справах ветеранів повідомило, що звільнені 29 грудня в результаті обміну з наступного понеділка почнуть отримувати по 100 тис. гривень матеріальної допомоги.

"Уже завтра на засіданні профільних громадських організацій будуть обрані два представники, які вперше увійдуть до складу міжвідомчої комісії як її повноправні члени. У четвер збереться міжвідомча комісія, яка розгляне заяви звільнених полонених і прийме рішення про надання їм матеріальної допомоги. З наступного понеділка люди отримають на свої банківські рахунки по 100 тис. грошової допомоги", - зазначили у відомстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram