ГоловнаСуспільствоЖиття

Для киян-пенсіонерів проведуть курс з використання е-сервісів

Одну лекцію вже провели для учасників благодійного фонду "Життєлюб".

Для киян-пенсіонерів проведуть курс з використання е-сервісів
Фото: kyivcity.gov.ua

Директор Департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров анонсував курс для киян-пенсіонерів з використання електронних сервісів міста. Про це повідомив пресцентр КМДА. 

"Пільгові категорії киян - активні користувачі міських smart-сервісів. Вони хочуть навчитися більш ефективно використовувати інноваційні інструменти. Тому ми розробимо програму й організуємо відповідний курс, щоб кияни похилого віку могли навчитися користуватися електронними сервісами", - зазначив Назаров.

Він уже провів одну лекцію для пенсіонерів з благодійного фонду "Життєлюб" на тему використання банківської картки "Картка киянина" і е-сервісів.

"Карткою киянина користуються майже 800 тис. осіб. З них 680 тис. - це пільгові категорії населення. Решта власників, окрім банківського функціонала, можуть використовувати "Картку киянина" як е-квиток. На неї можна купувати поїздки, валідувати в транспорті як Kyiv Smart Card. Щодня карткою в транспорті користуються близько 400 тис. разів", - розповів Назаров.

За його словами, картка багатофункціональна і є ключем до різних електронних сервісів столиці. Через "Особистий кабінет киянина" можна авторизуватися і оплатити послуги ЖКГ онлайн, зареєструвати дитину в чергу в дитсадок, внести улюбленця до Реєстру домашніх тварин, скористатися сервісами електронної демократії - Онлайн-петиції і Громадський бюджет.

Крім того, картка дає власникам можливість отримати знижки в торговельних мережах. Кияни можуть придбати продукцію ТОВ "Київхліб" зі знижкою 20-70%, ліки КП "Фармація" за спеціальними цінами і отримати знижки в мережах "Сільпо" і "Новус". Муніципальні музеї і театри також надають знижки на вхідні квитки за наявності "Картки киянина".

У КМДА зазначили, що під час лекції слухачі активно ставили запитання про можливості картки. В результаті учасники дійшли висновку про необхідність проведення навчання з використання електронних сервісів для киян.

Нагадаємо, в Києві з 1 квітня 2020 року почне діяти єдиний електронний квиток у метро і на п'яти видах наземного громадського транспорту.

Е-квитком можна буде оплатити поїздку в метро, автобусі, трамваї, тролейбусі, фунікулері та міській електричці. Нова лінійка проїзних квитків передбачає фіксовану кількість поїздок на всіх видах громадського транспорту впродовж місяця залежно від потреб пасажира. Тариф залишається на рівні 8 гривень за одну поїздку.

Будуть діяти проїзні на 46, 62, 92 і 124 поїздки на місяць вартістю 290 грн, 390 грн, 575 грн і 770 гривень відповідно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram