ГоловнаСуспільствоВійна

СБУ встановила винуватців обстрілу Авдіївки в 2015 році

Оголошені в розшук двоє бойовиків батальйону "Сомалі".

СБУ встановила винуватців обстрілу Авдіївки в 2015 році
Фото: ssu.gov.ua

Служба безпеки України встановила особи бойовиків, причетних до теракту в Авдіївці 26 січня 2015 року, в результаті якого загинули двоє мирних жителів і ще двоє були поранені. За даними слідства, житлові квартали міста обстрілювали бойовики батальйону "Сомалі", випустивши не менш ніж 70 снарядів.

Про це повідомляється на сайті СБУ.

"В результаті терористичного акту загинули двоє мирних жителів, ще двоє були поранені, повністю або частково були знищені житлові квартири і будинки, дитячий садок, лікарня, інші комунальні установи тощо. Уникнути набагато більшої кількості жертв вдалося через попередній обстріл терористами міста зі ствольної артилерії, після якого більшість жителів Авдіївки залишалися в бомбосховищах", - йдеться в повідомленні.

СБУ встановила, що гаубичною батареєю командував бойовик з позивним "Море", а артилерійська реактивна батарея у складі двох "Градів" виконувала вказівки ватажка з позивним "Академік", який віддавав команди за погодженням з ватажком батальйону Михайлом Толстих ("Ґіві"). Як відомо, "Ґіві" був ліквідований у лютому 2017 року.

Фото: ssu.gov.ua

Фото: ssu.gov.ua

Перехоплені переговори терористів свідчать, що саме вони координували і обстрілювали Авдіївку, в якій не було українських військових.

Бойовикам "Морю" і "Академіку" повідомили про підозру в теракті, вони оголошені в розшук.

Нагадаємо, ватажка батальйону "Сомалі" Толстих ліквідували у лютому 2017 року. Імовірно, він був убитий з реактивного вогнемета "Джміль", яким вистрілили у вікно його штабу в окупованому бойовиками "ДНР" Донецьку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram