ГоловнаСуспільствоЖиття

Директор підприємства на Волині привласнив понад 6 млн грн під час будівництва казарм для військових

Підрядник умисне завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів.

Директор підприємства на Волині привласнив понад 6 млн грн під час будівництва казарм для військових
Фото: Lb.ua

Слідчі ДБР повідомили про підозру директору одного з підприємств Волинської області в заволодінні 6,2 млн гривень під час будівництва казарм для військовослужбовців. Про це інформує Державне бюро розслідувань.

"Установлено, що директор підприємства, яке виконувало будівельні роботи на замовлення Західного територіального квартирно-експлуатаційного управління, вносив недостовірні відомості до актів приймання виконаних будівельних робіт і заволодів бюджетними коштами в особливо великих розмірах на загальну суму понад 6,2 мільйона гривень", - йдеться в повідомленні.

Підрядник умисне завищував обсяги виконаних робіт та використаних матеріалів під час спорудження трьох будівель казарм поліпшеного планування, призначених для потреб військовослужбовців ЗСУ у Волинській області.

Крім того, будівельні роботи на військових об'єктах проводилися з порушенням проєктної документації, зокрема, замість щебеню фактично використовувалися шлакові відходи, зменшувалася товщина фундаменту і стяжок, не проводилася належна гідроізоляція конструкцій.

Директор підприємства підозрюється за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 2 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 7 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

Нагадаємо, раніше СБУ викрила привласнення 32 мільйонів гривень під час виконання державного оборонного замовлення. Серед фігурантів справи є один діючий співробітник Міноборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram