ГоловнаСуспільствоЖиття

Політв'язень Шумков написав з російського ШІЗО

Шумков уперше за три роки зустрів Новий рік у загальному загоні.

Політв'язень Шумков написав з російського ШІЗО
Александр Шумков
Фото: Громадське

Український політв'язень у РФ Олександр Шумков, якого в Росії засудили до чотирьох років колонії, написав лист, в якому розповів, що зустрів новорічні свята в загальному загоні, але 10 січня його знову посадили в штрафний ізолятор (ШІЗО).

Шумков надіслав лист латвійській активістці Тетяні Лазді, пише "Укрінформ".

Фото: ukrinform

"Я два тижні був у загальному загоні. Щоправда, цей лист знову пишу вам з ШІЗО, в п'ятницю, 10 січня, дали 11 діб за чергову відмову від роботи", - написав Шумков.

За його словами, за два тижні перебування в загальному загоні він "перезавантажив обстановку".

"Зустрів Новий рік серед людей, а не в одиночній камері, як 2018-й і 2019-й. Інші арештанти прийняли мене дуже душевно і з повагою, за тюремними принципами, арештанти, які довгий час сидять "під дахом" і не виконують режимних вимог адміністрації, заслуговують поваги і шани. Та й склалося враження, що адекватні громадяни РФ сидять у в'язниці", - зазначив політв'язень.

Він також нагадав, що йому залишилося "сидіти" менш ніж рік, тож сподівається наступний Новий рік зустріти вдома. Шумков також планує заїхати в гості до своїх друзів у Латвію. "Знову ж таки, головне повернутися звідси (з колонії, - ред.) живим", - підкреслив Шумков.

Нагадаємо, Олександра Шумкова викрали в Україні і затримали 6 вересня 2017 року. У грудні 2018 року Севський суд Брянської області РФ засудив його до чотирьох років загального режиму за членство в "Правому секторі". Він був охоронцем Дмитра Яроша з листопада 2013-го по листопад 2014 року. Після звільнення з "Правого сектора" Шумков пішов за контрактом в 11-ту бригаду армійської авіації сухопутних військ, де почав служити в Херсонській області. 17 серпня 2017 року він не повернувся з військової служби додому. 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram