ГоловнаСуспільствоПодії

Чугуївський активіст отримав погрози у вигляді надгробного хреста і сокири у дверях (оновлено)

Рік тому погрози надходили активістові із сусіднього Есхара, його потім знайшли повішеним.

Фото: facebook.com / Роман Лихачов

Чугуївський активіст Роман Лихачов отримав погрози у вигляді надгробного хреста з його ім'ям і сокири в дверях.

Про це він повідомив у фейсбуці.

"Ось таке попередження вночі я сьогодні отримав і в офісі, і в моїй квартирі, особливо сокиру у вхідних дверях і напис на похоронній стрічці "Ромочка, що не припиниш займатися *** нею, наступна буде в тебе в голові", - написав він.

Лихачов вважає, що це пов'язано з його розслідуванням бізнес-схем з ухилення від сплати податків у Чугуєві, які нібито прикриває місцева влада, роботи наливайок у місті та торгівлі без ліцензії в одному з місцевих кафе. "Ці заклади пов'язані з помічником народного депутата Шенцева - депутатом Чугуївської міської ради Русланом Овчаренком", - стверджує він.

"Поліцію вранці викликали, проводять слідчі дії. Попередження робили і вбитому активісту на Есхарі Миколі Бичку [згідно з висновками поліції і парламентської комісії, Бичко вчинив самогубство]. Упевнений, що поліція знову нікого не знайде. Скільки ще має бути смертей, щоб зупинити цей місцевий олігархат? Ніхто з нашої команди зупинятися не збирається", - написав Лихачов.

Оновлення. За заявою Лихачова порушено кримінальну справу згідно зі ст. 129, ч. 1 Кримінального кодексу України (погроза вбивством). Про це він написав у своєму фейсбуці.

"Кримінальне провадження про загрозу моєму життю відкрито, потерпілим визнано, клопотання, включаючи клопотання на забезпечення захисту подано", - написав активіст.

Нагадаємо, активіста з сусіднього з Чугуєвим селища Есхар Миколу Бичка 5 червня 2018 року знайшли повішеним у лісі. Інтереси сім'ї Бичка представляв Роман Лихачов як юрист Чугуївської правозахисної групи. Через півроку після загибелі есхарського активіста поліція закрила справу, констатувавши, що його смерть була самогубством.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram