ГоловнаСуспільствоПодії

"Кіллеру" Бабченка вручили підозру через перепалки з журналістом

Перепалка сталася 2 липня на акції проти реєстрації кандидатами в нардепи Клюєва і Шарія.

Учаснику АТО, волонтеру Олексію Цимбалюку, відомому як виконавцю "вбивства" російського журналіста Аркадія Бабченка, вручили підозру в погрозах або насильстві щодо журналіста.

Про це повідомив адвокат Масі Найєм.

"Підозру вручили за перепалку з особою, яка тепер називає себе журналістом "Страна.юа" Владиславом Бовтруком, під час акції на Майдані Незалежності проти реєстрації кандидатами в народні депутати Андрія Клюєва і Анатолія Шарія 2 липня цього року", - написав Найєм в фейсбуці.

Адвокат додав, що Бовтрук сам же і почав суперечку, "крикнувши Олексію у відповідь на його прохання не провокувати, "Іди на * уй, бандера".

Цимбалюк прийшов сам до відділку Шевченківського УП ГУ НП в Києві на вулиці Прорізній, 12б, незважаючи на те, що в підозрі вказано іншу адресу реєстрації. Також у відділенні поліції Олексієм було заявлено про те, що в діях Владислава Бовтрука він бачить образу його (Олексія) національної честі та гідності в поєднанні з погрозами.

Нагадаємо, повідомлення про загибель Бабченка від рук кілера з'явилося ввечері 29 травня 2018 року. Під вечір 30 травня СБУ повідомила, що вбивство Бабченка було інсценуванням для запобігання замаху, замовленого російськими спецслужбами. Завербованого ними організатора злочину затримано. Спецоперацію вдалося провести завдяки співпраці з СБУ колишнього учасника АТО, якому організатор запропонував виконати замовлення за 30 тисяч доларів.

Олексій Цимбалюк був ієродияконом в Українській православній церкві Московського патріархату, потім перейшов до Київського патріархату. Деякий час Цимбалюк був ченцем, а пізніше пішов волонтером в АТО, в медбатальйон "Госпітальєри".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram