Церква Філарета намагається відсудити кафедральний собор ПЦУ

УПЦ КП просить заборонити іншим церквам користуватися її храмами.

Церква Філарета намагається відсудити кафедральний собор ПЦУ
Фото: EPA/UPG

В Окружний адміністративний суд Києва надійшло клопотання, в якому УПЦ КП просить суд заборонити Київраді та Київській міськадміністрації передавати в користування іншим особам нерухомість, якою зараз користується церква.

Про це повідомляє Liga.net.

Мова, зокрема, про будівлі Михайлівського Золотоверхого монастиря і церкви Успіння Богородиці Пирогощої.

Також УПЦ КП просить суд заборонити суб'єктам держреєстрації - юрособам проводити низку дій, що стосуються Єдиного держреєстру: наприклад, скасовувати реєстрацію Київської патріархії Української православної церкви Київського патріархату та інших релігійних організацій, що належать до УПЦ КП.

Суд зараз з'ясовує, чи є правові підстави для забезпечення позову.

Раніше почесний патріарх Філарет, який називає себе главою УПЦ КП, дав інтерв'ю російським пропагандистам телеканалу "Россия 24" і виступив проти томосу і Православної церкви України. У ПЦУ вважають, що, користуючись хворобою патріарха, Москва принижує і знищує його, а він не здатен зрозуміти це. Архієпископ Євстратій Зоря закликав молитися за здоров'я Філарета.

24 червня Синод ПЦУ ухвалив передати Київську єпархію, включаючи всі парафії та монастирі Києва, які перебували в складі УПЦ КП (під керівництвом Філарета), в безпосереднє підпорядкування предстоятелю ПЦУ Епіфанію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram