ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Генпрокуратури активісти відновили напис з вимогою покарати замовників вбивства Гандзюк

Попередній напис затерли комунальники.

Активісти відновили напис з вимогою покарати замовників вбивства Катерини Гандзюк під будівлею Генеральної прокуратури, який стерли комунальники.

"Знову відновили знищений Генпрокуратурою напис. Генпрокурор і його підлеглі будуть бачити це питання до самої відставки: "Де вироки? Мангеру, Рищуку, Гордєєву", - повідомляється на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк".

"Раніше комунальники затерли напис "Вимагаємо вироків замовникам".

10 червня в Києві біля будівлі Генпрокуратури пройшла акція з вимогою встановити замовників убивства херсонської активістки Катерини Гандзюк.

Учасники акції вимагали від Генпрокуратури вручити підозри замовникам вбивства, поки ті не втекли за кордон або не пройшли в парламент, де отримають недоторканність.

Нагадаємо, 31 липня 2018 року Гандзюк облили сірчаною кислотою поруч з її будинком в Херсоні. Активістку госпіталізували із серйозними опіками, а потім перевезли до Київського опікового центру. 4 листопада вона померла в лікарні.

6 червня Покровський районний суд Дніпропетровської області виніс вироки п'ятьом фігурантам справи про вбивство Гандзюк. Колишні учасники антитерористичної операції В'ячеслав Вишневський, Віктор Горбунов, Володимир Васянович, Сергій Торбін і Микита Грабчук отримали від 3 до 6,5 років в'язниці.

Батько Гандзюк назвав суд над убивцями дочки "спектаклем".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram