ГоловнаСуспільствоЖиття

Росія анонсувала пробний поїзд через Керченський міст

Залізнична частина мосту поки не добудована.

Росія анонсувала пробний поїзд через Керченський міст
Фото: МОСТ

Пробний залізничний рух по мосту через Керченську протоку планується в серпні-вересні цього року.

Про це заступник голови "уряду" анексованого Криму Михайло Селезньов, повідомляє Крим.Реалії.

"Перше полотно з боку Тамані і з боку Криму мостом прокладено. Розкрию маленьку таємницю, в серпні-вересні буде здійснено перший пробний рух залізничною частиною Керченського мосту для того, щоб відрегулювати всі процеси. Початок сполучення, як і планувалося, відбудеться в грудні", - зазначив Селезньов.

У той же час начальник дирекції з обслуговування пасажирів "Кримської залізниці" Володимир Резніченко стверджує, що перший пасажирський потяг проїде по споруджуваному Керченському мосту 8 грудня, продаж квитків на поїзди, які йдуть на півострів, відкриється у вересні.

Російський директор "Кримської залізниці" Олексій Гладилін оголосив, що після запуску залізничної частини Керченського моста по ньому курсуватимуть пасажирські поїзди з 11 міст сусідньої Росії.

Рух по мосту відкрили в травні 2018 року. Залізнична частина моста поки не добудована. Восени Міністерство у справах тимчасово окупованих територій повідомило про помітне зміщення моста на декількох ділянках.

Про необхідність побудувати перехід через Керченську протоку Путін заявив відразу після анексії Криму - в березні 2014 року. Україна проводить екологічну експертизу щодо будівництва Керченського мосту, щоб ініціювати суд на міжнародному рівні. Крім того, в серпні повідомлялося, що Україна готує позов до РФ у зв'язку зі збитками портів через Керченський міст.

Прокуратура Нідерландів розслідує участь семи місцевих компаній в будівництві Керченського мосту в анексованому Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram